Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Verslag persgesprek met college van B&W

vrijdag 10 april 2020

SOEST - Wekelijks schuiven journalisten uit de regio aan voor het persgesprek met vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders. Verslaggever van Radio Soest, René Janson, schoof deze week aan doet verslag.

,,In het persgesprek keek de burgemeester terug op het afgelopen weekend. Hij constateerde dat het rond de parkeerterreinen in de bossen van Soest en Soesterberg rustig is gebleven.

Afgelopen maandag heeft hij voor de laatste keer contact gelegd met inwoners die door het Corona-virus getroffen zijn om te vragen hoe ze het maakten. Dat wordt door betrokkenen zeer op prijs gesteld. Jammergenoeg krijgt de burgemeester geen gegevens meer door van de GGD-Utrecht over  inwoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat betreurt hij wel, want zo kan hij niet naar hun welzijn informeren. Hij wenst deze mensen in ieder geval beterschap toe en veel sterkte. Het aantal opnames neemt overigens wel af, blijkt de laatste dagen. Zijn oproep naar iedereen is dan ook: volhouden, we zijn er nog lang niet. Als we verslappen komt er een tweede piek besmettingen, welke veel moeilijker beheersbaar zullen zijn dan deze. Dus blijft zoveel mogelijk thuis met Pasen.

Bij de afvalstortplaatsen in Soest De Schans en in Soesterberg het Zandpad zijn wachttijden tot 2 uur. Gevolg van beperkte toegang tot de terreinen van de RMN in verband met de Coronacrisis. Iedereen wil kennelijk op dit moment zijn huis opruimen en overtollig materiaal afvoeren. De burgemeester vraagt iedereen dringend daarmee te wachten tot betere tijden.

Volgens de eindredacteur van Soester Courant was woensdag een grote groep jongelui bij elkaar. Toen de auto van Handhaving verscheen stoof de groep uit elkaar, maar toen de handhavers weeer weg waren ging de groep gewoon weer verder. Of dit vaker voorkomt kon de burgemeester niet zeggen.

De gemeenteraad gaat, na goedkeuring van de noodwet door de 1e Kamer, nu digitaal vergaderen via een streaming op Youtube.

Wethouder Harrie Dijkhuizen haalde de kwestie Dorresteijn naar voren. Er is een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheden om het bedrijf van deze boer naar de polder te verplaatsen. De conclusie van het onderzoek levert een teleurstellend resultaat aan mogelijkheden op binnen de grenzen van de gemeente Soest. Het is nu aan de heer Dorresteijn om te kijken wat de volgende stappen zijn.

Tot zover het verslag van het persgesprek door René Janson. 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.