Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Stankoverlast in de regio Eemland

maandag 15 februari 2021

SOEST - Afgelopen donderdagmiddag- en avond was er stankoverlast in de regio Eemland. Halverweg de middag werden de inwoners 'verrast' door een onwelriekende geur. Voor de brandweer en de regionale uitvoeringsdienst was het aanvankelijk een raadsel waardoor de stankoverlast werd veroorzaakt.

Wat bleek uiteindelijk: een hardwerkende boer in de polder bij Eemnes had van Natuurmonumenten de opdracht gekregen om als proef Bokashi uit te rijden op zijn land. Bij normale temperaturen is dat in mindere mate merkbaar. Maar door de bevroren ondergrond bleef Bokashi op het land liggen, met als gevolg een langdurige penetrante geur in de wijde omgeving. 

Bokashi is een nieuwe fermentatie techniek, overgekomen uit Japan. Door het toevoegen van speciale micro-organismen en mineralen worden organische (rest) materialen zoals bermmaaisel  in een kuil omgezet naar een voedingsstof voor de bodem en het bodemleven. Door de kuil zuurstofdicht af te sluiten zal in ongeveer tien weken de organische materialen worden gefermenteerd tot Bokashi.

Lees HIER verder op soesterberg.nu 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.