Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

De Paardenkamp is uitgegroeid tot een toonaangevend kenniscentrum voor 40.000 oude dieren in het land

dinsdag 23 februari 2021

SOEST - Museumboerderij Het Gagelgat van de Soester Paardenkamp geldt in de regio als een razend populair familie-uitje met een stal voor bruiloften en partijen. Toch is die horeca bij het nationale rusthuis voor oude paarden bepaald niet de kip met de gouden eieren, die geslacht wordt. ,,We gaan terug naar de basis, het opknappen van zieke, oude dieren”, zegt voorzitter Gepco van Bokhorst, dierenarts van beroep.

De in stijl herbouwde potstal voor feesten en de theetuin aan de Birkstraat worden verhuurd aan cateraar Frank van de Grift, eigenaar van restaurant Proef aan de Burgemeester Grothestraat. Na de lockdown - als er weer publiek mag komen op het erf - begint de Paardenkamp met een schone lei. In het voorjaar van 2019 ging de illegale horeca bij de Paardenkamp nog op slot op last van de gemeente. Rond 1 april kan eindelijk de vlag uit bij Het Gagelgat. Van de Grift hoopt dan de horecavergunning op zak te hebben. Het recent goedgekeurde nieuwe bestemmingsplan heeft de weg vrijgemaakt.

Klik HIER om verder te lezen op gooieneemlander.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.