Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Schrijf je voor 1 juli in voor een sociale huurwoning

dinsdag 16 maart 2021

SOEST - Binnenkort worden sociale huurwoningen in de gemeente Soest vooral  toegewezen op basis van inschrijftijd. Nu is dat alleen nog op basis van loting. Als inwoner van Soest of Soesterberg krijg je drie jaar extra inschrijftijd mee. Voorwaarde is wel dat je je voor 1 juli inschrijft bij Woningnet. De gemeente wil hiermee een evenwichtige en rechtvaardige verdeling van sociale huurwoningen. En ook een gelijke kans voor woningzoekenden uit de gemeente Soest ten opzichte van woningenzoekenden uit de regio.

Op 4 maart heeft de gemeenteraad van Soest een nieuwe huisvestingsverordening vastgesteld. Hierin wordt de toewijzing van sociale huurwoningen geregeld. Een aantal regels wordt anders. Zo is de leeftijdsgrens voor een seniorenwoning opgehoogd naar 65 jaar en geldt er een bezettingsnorm van minimaal twee persoenen voor woningen vanaf vier kamers. De belangrijkste wijziging is een andere manier van toewijzen.

Wethouder Nermina Kundić: “Jarenlang werden alle sociale huurwoningen in Soest en Soesterberg toegewezen via loting. Vanaf dit voorjaar wordt nog maar twintig procent van de woningen verloot. De rest wordt toegewezen op basis van inschrijftijd. Ik ben blij dat inwoners in onze gemeente die lang op een huurwoning wachten nu eerder aan een woning kunnen komen.” De nieuwe verordening ligt nu zes weken ter inzage en treedt eind april in werking.

Klik HIER om verder te lezen op soest.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.