Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Boa’s in Soest en Soesterberg krijgen bodycam

vrijdag 26 maart 2021

SOEST - De gemeente Soest gaat de boa’s uitrusten met een bodycam. Dit apparaat moet het veiligheidsgevoel van de toezichthouders vergroten. Volgens burgemeester Rob Metz hebben ze dagelijks te maken met agressie en verschillende keren per jaar ook met geweld.

Gehoopt wordt dat het dragen van een bodycam bijdraagt aan de-escalatie van conflicten op straat. Dat is nodig, omdat boa’s regelmatig geconfronteerd worden met verbaal én fysiek geweld tijdens het uitoefenen van hun taken. De bodycam zal alleen aangezet worden als de situatie daar volgens de boa om vraagt.

Boa’s hebben veel bevoegdheden bij hun toezicht en hun handhavende rol in de openbare ruimte. Het is hun taak om overlast aan te pakken waar nodig te handhaven, ook als dat in algemene zin gaat om de leefbaarheid in die openbare ruimte. Dat wordt in de praktijk niet altijd op prijs gesteld door de mensen die ze aanspreken op hun ongewenst gedrag.

Klik HIER om verder te lezen op soestercourant.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.