Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

RMN: 'Blijf afval goed scheiden'

zaterdag 11 april 2020

SOEST - De coronacrisis levert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) fors meer werk op. Doordat mensen nu thuis aan het opruimen zijn geslagen of de tuin onder handen nemen, wordt meer afval geproduceerd en minder goed afval gescheiden. RMN constateert de laatste weken dat er ook veel huishoudelijk afval op straat gedumpt wordt.

Ook bij de recyclingstations is het sinds de uitbraak van het coronavirus erg druk. De oproep aan inwoners blijft hetzelfde: breng alleen grofvuil naar het recyclingstation als het niet anders kan. Medewerkers van RMN houden bij de ingang van het recyclingstation een streng deurbeleid, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid. Dit houdt in dat RMN maximaal vijf auto's tegelijkertijd op het terrein toelaat.

Extra ophaalrondes zijn niet mogelijk. De coronacrisis heeft zichtbaar effect op de planning van de ophaaldienst aangezien medewerkers met griepverschijnselen thuis moeten blijven. Desondanks wordt bij RMN met man en macht gewerkt om de dienstverlening door te laten lopen en de (ondergrondse) containers op tijd te legen. RMN roept op: Produceer niet teveel afval, blijf goed scheiden en breng even geen extra spullen weg.  En plaats vooral geen afval zomaar op straat.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.