Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

René Janson neemt na 15 jaar afscheid van Radio Soest

dinsdag 4 mei 2021

SOEST - René Janson zal op vrijdag 28 mei zijn werkzaamheden voor Radio Soest beëindigen. René wordt binnenkort tachtig jaar en dat lijkt hem een mooi, natuurlijk moment om het stokje aan de “jongere garde” over te dragen. 'Denk aan de komst van de streekomroep; de invloed op de richting die Eemland 1 straks uit zal gaan, moet in zjjn ogen van jongere mensen komen.'

Met een verloop van vijftien jaar verbondenheid aan Radio Soest in geheel verschillende functies denkt René dat hij er er verstandig aan doet te stoppen om zich voor Radio Soest in te zetten. Niet altijd was zijn inzet een feest bij Radio Soest. Vooral in de begintijd (2004 - 2011) zei hij vaak tegen de toenmalige collega’s van de omroep, dat hij het leuk werk vond “ondanks” Radio Soest. 'Gelukkig is de rust de laatste jaren bij Radio Soest teruggekeerd, hetgeen de stemming zeer zeker heeft bevorderd. Een resultaat dat door het voorzitterschap van Hans Groot naar mijn mening op zijn conto mag worden geschreven', aldus René.

Vanaf juni zal René dus niet meer achter de redactietafel op vrijdag plaats nemen, zal hij de telefoontjes van Carla of Ans op maandag missen, zal hij geen reportages meer maken op locatie en wordt de suiker, melk, koffie, printerpapier en inktcassettes niet meer door hem opgehaald. Ook de prullenbak zal door een ander geleegd moeten worden. Op de persgesprekken, meestal op de donderdagmorgen, zal René verstek moeten laten gaan en als invaller voor Jean tijdens de gemeenteraadsvergaderingen kan hij niet meer dienen.

'Wellicht ben ik nog wat vergeten', zegt René, 'Zoals de contacten met Baarn FM en de LOS en natuurlijk alle mensen, met wie ik als redacteur en verslaggever frequent contact heb gehad. Kortom, tijd te over voor andere zaken. Welke weet ik nog niet. Ik wil alle collega’s bedanken die mij tot steun zijn geweest bij de uitoefening van mijn taken, vooral van de techniek. Ik wens de collega’s van de redactie veel inspiratie toe in de komende tijd en veel succes met Eemalnd 1.'

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.