Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Soest start nieuwe subsidie energiebesparing

dinsdag 11 mei 2021

SOEST - Huurders en woningeigenaren kunnen €70,- subsidie krijgen, als ze kleine energiebesparende maatregelen in hun woning aanbrengen. De nieuwe regeling Energiebesparing Soest geldt tot en met 31 juli 2022. Er is subsidie beschikbaar voor 1.500 huurders en 1.000 woningeigenaren in Soest en Soesterberg. Met deze subsidie stimuleert de gemeente Soest het nemen van energiebesparende maatregelen aan de woning. 

Subsidie nu ook voor huurders

Energiebesparing is een van de doelen uit het Programma Energietransitie. Minder energie gebruiken zorgt ook voor vermindering van CO2-uitstoot. De subsidie Energiebesparing Soest 2021-2022 is het vervolg op de subsidie Energievoucher (2020-2021). De energievoucher was €65,- waard en kon door 2000 woningeigenaren in de gemeente worden benut. Dat hebben zij snel gedaan, daarom nu deze nieuwe subsidie. De nieuwe subsidie Energiebesparing Soest is €70,- waard. Hij is voor nog eens 1000 woningeigenaren bestemd, maar ook voor 1500 huurders dit keer.

Kleine energiebesparende maatregelen

De subsidie kan alleen worden besteed aan kleine energiebesparende maatregelen. Het geldt niet voor zonnepanelen of uw vloerisolatie. Dat zijn geen kleine energiebesparende maatregelen. De kleine energiebesparende maatregelen waarvoor de subsidie wel bestemd is, staan op een lijst die u kunt bekijken op  www.duurzaambouwloket.nl/rrew-soest. Enkele voorbeelden van de lijst: waterbesparende douchekop, douchetimer, waterstraal regelaar/perlator, woningventilatie, deurdranger, energie verbruiksmanager, slimme thermostaat, leidingisolatie en/of radiatorfolie etc.

Klik HIER om verder te lezen op soest.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.