Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Digitaal contact met huisarts

donderdag 16 april 2020

REGIO - De huisartsenpost in de regio Eemland vraagt patiënten in de regio om te stoppen met bellen in niet levensbedreigende situaties en eerst digitaal contact te zoeken met de huisartsenpost. Dat scheelt iedereen wachttijden, daarnaast is het vanwege het rondwarende coronavirus veiliger en efficiënter.

Onlangs startte huisartsenpost Eemland met digitale consulten via de digitale dienst Spreekuur. Met Spreekuur kunnen circa 350.000 inwoners, ouder dan zestien jaar, uit de regio het digitale consult zelf voorbereiden door gevalideerde triage en anamnese vragen te doorlopen en door een foto toe te voegen. Dit scheelt een heleboel werk voor de huisarts en de triagist. Huisartsen die in de regio’s verbonden zijn aan de huisartsenposten, krijgen deze informatie vervolgens overzichtelijk aangeboden via een digitaal systeem en kunnen vlot het consult afhandelen via een chat. Ook komt er automatisch een samenvatting in het elektronisch patiëntendossier. Via het Spreekuurplatform krijgen patiënten locatie-onafhankelijke en persoonlijke zorg voor spoed, zoals wonden, oogklachten en huidinfecties. Als er sprake is van zeer urgente spoed, dan krijgt een patiënt het advies om naar een spoedlijn te bellen. Inwoners uit de regio kunnen Spreekuur ook gebruiken als zij mogelijk met het coronavirus zijn besmet. Digitaal contact via Spreekuur.nl heeft zelfs de voorkeur van de huisartsenpost, omdat dan de kans op besmetting beperkt blijft. Inmiddels zijn in de afgelopen 3 weken al ruim 800 patiënten digitaal geholpen.

Dianne Jaspers, medisch directeur en huisarts van Huisartsenpost Eemland: ,,Mensen maken zich niet alleen zorgen over corona, maar ook de ‘normale’ spoedeisende zorgvragen blijven komen. Digitale zorg op afstand is nu niet alleen veiliger, maar geeft ook efficiëntie in de zorg. Wij gaan voor die digitale triage zodat huisartsen ontlast worden. Dat scheelt enorm veel tijd die besteed kan worden aan andere zaken. We kunnen zo veel beter een inschatting maken of patiënten tóch nog door een huisarts gezien moeten worden.”

De openingstijden van het platform voor Huisartsenpost Eemland zijn van 17.00 tot 21.30 uur ’s avonds en in het weekend van 08.00 tot 21.30 uur.

Aanstaande vrijdag wordt in het Coronajournaal aandacht besteed aan dit onderwerp. Het Coronajournaal van Radio Soest is om 9.00 uur, 14.00 uur en 23.00 uur. 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.