Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Deze week 9 uur live Jazz vanuit Amersfoort op Radio Soest

maandag 9 augustus 2021

SOEST/AMERSFOORT - Deze week wordt op Radio Soest uitgebreid aandacht besteed aan het Amersfoort World Jazz Festival, dat van 5 tot 15 augustus wordt gehouden. Presentatoren zijn Arjan Klaver, Storm Bakker en Roelof Meijer. Arjan Klaver is onder de jazzliefhebbers die regelmatig op Radio Soest afstemmen bekend als presentator van het wekelijkse programma Eemland 1 Jazz.

De live uitzendingen vanuit De Observant beginnen steeds om 20.00 uur en duren komende donderdag en zaterdag tot 23.00 uur en vrijdag tot 22.00 uur.

De programma's zien er als volgt uit:

Donderdag 12 augustus (van 20.00 tot 23.00 uur):.

Presentatoren Arjan Klaver en Storm Bakker zijn vanaf 20.00 uur live bij het Ben van den Dungen Quartet. Van den Dungen (foto) is saxofonist. Hij vormde tot 2004 een kwintet met trompettist Jarmo Hoogendijk. Sinds enkele jaren is hij weer terug in de jazz zoals die in de hoogtijdagen van het genre werd uitgeoefend, met zijn eigen Ben van den Dungen Quartet. Sinds 1983 speelt hij ook bij Nuevo Manteca.

Om 21.30 uur komt trompettist Gidon Nunes Vaz voorbij. Zijn albums worden momenteel zeer goed ontvangen in Japan, waar hij wordt gezien als een “new original” van Nederlandse bodem. Saxofonist Benjamin Herman deelt deze gedachte: “A standard-bearer for a new generation of jazz trumpeters in Holland and a band leader of exquisite taste, Gidon is a wonderful example of the great times we live in.” Voor tijdens en na de optredens hebben Storm en Klaver beide muzikanten uiteraard aan tafel uitgenodigd. De laatste jazznoot van deze jazz-avond van Eemland 1 JAZZ wordt om 23.00 uur verwacht.

Vrijdag 13 augustus (van 20.00 tot 22.00 uur):

Gastheren Storm Bakker en Arjan Klaver presenteren op deze avond opnieuw live vanuit De Observant. Vanaf 20.000 uur worden de trommelvliezen gemasseerd door de muziek van het Suzanne Veneman Sextet. Suzan Veneman, jazz trompettiste en componiste. Ze zegt: 'Dit jaar breng ik mijn debuutalbum ‘Migrations of the Mind’ uit.' Haar diagnose MS heeft haar geïnspireerd om een driedelige suite te schrijven, waarin zij de verschillende emoties die ze heeft doorgemaakt omschrijft in klank en melodie.

Vanaf 21.30 uur kunnen de luisteraars genieten van swingende en dansbare soul jazz: een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. 'Hammondbeest' Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt tijdens sessies regelmatig Anton Goudsmit & Cyril Directie tegen. Een absolute killer-combi zo bleek, dus was het tijd om vaker het podium te bestijgen. De uitzending duurt deze avond helaas maar tot 22.00 uur.

Zaterdag 14 augustus (van 20.00 tot 23.00 uur):

Deze avond is de live-uitzending van Eemland 1 Jazz op liefst elf zenders in het oosten van Utrecht, delen van Gelderland en Flevoland te horen. Om 20.00 uur staat Berenice van Leer op de bühne in De Observant.  Berenice van Leer is een Nederlandse zangeres en is vooral bekend als leadzangeres van de Leidse bands Kraak & Smaak, Wicked Jazz Sounds en Female Fusion. Zij is de dochter van Thijs van Leer.

Om 21.30 uur wordt het live-concert vervolgd door Frans Heemskerk en de Lou Guldemond & Band. Een must voor het jazzoor. Na het concert gaan de presentatoren Roelof Meijer en Arjan Klaver met de muzikanten in een muzikaal conlaaf. Om 23.00 sluit de live-verbinding met De Observant.

Klik HIER voor het bestellen van toegangskaarten voor Amersfoort world Jazz Festival

 

 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.