Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Radio Soest doet 15 augustus live verslag van herdenking Japanse capitulatie WO II

dinsdag 10 augustus 2021

SOEST - Op zondag 15 augustus doet Radio Soest van12.00 tot 13.00 uur live verslag van de herdenking in Soest van de Japanse capitulatie aan het einde van de Tweede wereldoorlog. Op deze 15e is het 76 jaar geleden dat met de capitulatie van Japan ook in Azië de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. In de gemeente Soest is het een goede traditie om jaarlijks aandacht te besteden aan deze belangrijke gebeurtenis. Om op deze dag de slachtoffers van het wereldwijde oorlogsgeweld te gedenken en om stil te staan bij de betekenis van een vrije samenleving.

Zoals gebruikelijk vindt de herdenking plaats bij het monument aan de Ir. Menkolaan in Soest. De plechtigheid begint stipt om 12.00 uur en duurt circa een uur. Namens de gemeente zal loco- burgemeester Aukje Treep het woord voeren en de heer B. Gerbracht doet dat namens de woongroep. Na een moment van stilte zullen vertegenwoordigers van enkele organisaties bloemen bij het monument neer leggen. Overige aanwezigen zijn uitgenodigd om zelf ook bloemen bij het monument te leggen tijdens het afsluitende défilé.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.