Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Nieuwtjes van onze verslaggever

vrijdag 17 april 2020

SOEST - Radio Soest-verslaggever René Janson schoof deze week weer aan bij het persgesprek met vertegenwoordigers van het College van Burgemeester & Wethouders. Hierbij zijn verslag:

Nieuw normaal

Het wekelijkse persgesprek opende burgemeester Metz met de opmerking, dat de afgelopen week redelijk normaal was verlopen. Aan het verminderen van provinciale contacten is te merken dat alle collega-burgemeesters zich net als hij meer gaan richten op de reguliere werkzaamheden. ,,Op weg naar het nieuwe normaal”, zoals hij dat uitdrukte. Het aantal ziektemeldingen in de gemeente Soest daalt niet, is zijn indruk. Het aantal overledenen daarentegen stijgt wel, een zeer triest gegeven.

Jongelui

Dat mensen elkaar willen ontmoeten, zeker met het toenemende mooie weer, vindt de burgemeester alleszins begrijpelijk. Maar de maatregelen  van afstand houden en de beperkte toegang tot bos en natuur blijven van kracht. Helaas is het zo dat kleine groepjes jongelui van rond de 15 jaar, en in totaal ongeveer 30 in getal, maling hebben aan de besluiten. Handhavers treden verbaliserend op, als praten erover niet helpt. De burgemeester denkt erover jonge influencers in te schakelen om deze jongelui te bereiken op hun niveau en hen ernaast van te overtuigen dat zij kunnen bijdragen aan verspreiding van het virus. De burgemeester ziet dat deze groepjes jongelui inaar andere wijken doorschuiven, omdat ze wel in de gaten hebben dat er op hen gelet wordt.

Terrein NMM afgesloten

Wat de toegankelijkheid tot bos en natuur betreft: het terrein rond het NMM is afgesloten, alleen het fietspad over de landingsbaan, welke Soesterberg verbindt met Soestduinen blijft open.

Dodenherdenking

Dan nog iets over de aanstaande dodenherdenking: Op enig moment zal de burgemeester een krans leggen en dit rond 20 uur in een streaming laten zien. De herdenking van de luchtmacht bij het monument op het terrein van NMM zal geen doorgang vinden.

Plannen voor 'Nieuwe normaal'

Dan de opstart naar het Nieuwe normaal. Ondernemers en directies van instellingen en bedrijven kunnen hun plannen voorleggen aan de landelijke commissie. Aan de gemeente Soest de taak om handhavend eventueel op te treden. Burgemeester verwacht echter wel, dat volgende week de regering een kort verlenging van de lock down zal afkondigen in navolging van de landen om ons heen.

Openingstijden De Schans

Wethouder Kundic bracht onder de aandacht dat de openingstijden van de Schans zijn verruimd. De toegang is nu vanaf 9 u elke dag van dinsdag t/m zaterdag. De maatregel van 5 auto’s tegelijk blijft van kracht en  de toegangsweg wordt vanaf 16 u telkens afgesloten. Op zaterdag al vanaf 15 u. Ook fietsers en voetgangers met spullen voor de Schans moeten in de rij aansluiten. Er is het plan om een webcam te gaan plaatsen bij de Schans, zodat mensen thuis kunnen zien hoe druk het op dat moment is alvorens naar de Schans te rijden.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.