Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Meer mensen naar de voedselbank

maandag 20 april 2020

SOEST - Bij Voedselbank Gooi is duidelijk te merken dat we in een crisis zijn beland. Het aantal mensen dat een voedselpakket aanvraagt, groeit gestaag. Inmiddels is het aantal huishoudens dat een voedselpakket krijgt met meer dan 10 procent toegenomen en nieuwe aanvragen komen nog steeds binnen.

Wie het nodig heeft krijgt een pakket. ,,Het is belangrijk dat mensen weten dat wij alleen kijken naar het besteedbare inkomen en niet of iemand bezittingen heeft. Iedereen die hulp nodig heeft, kan aankloppen. Het belangrijkste is dat mensen voldoende te eten hebben. Mensen die acuut in de problemen zijn geraakt, kunnen ons bellen voor een noodpakket en verdere hulp”, aldus de algemeen coördinator Gert Haas, van de Voedselbank.

 ,,Wij geven in principe bij een hulpvraag een voedselpakket mee. Afhankelijk van de situatie kan ook besloten worden dat iemand vier weken lang een voedselpakket krijgt, in afwachting van een officiële aanvraag”, voegt hij toe. Op dit moment zijn we zeker soepel. Alle gegevens zijn niet altijd direct of op korte termijn te verifiëren, zeker niet bij ZZP-ers of het MKB. De voedselbank staat klaar voor iedereen die in de problemen is geraakt."

De voedselpakketten worden op dit moment tevoren al samengesteld, dit om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Er is al extra (financiële) hulp van gemeenten, bedrijven, kerken en particulieren. Hiermee is de inhoud van de voedselpakketten voorlopig dan ook gewaarborgd. 

Op de website van de voedselbank staan de normen die gehanteerd worden voor de verstrekking van een voedselpakket. Van het inkomen worden een aantal vaste lasten standaard al afgetrokken. Meer over dit onderwerp is aanstaande woensdag te horen in het Coronajournaal van Radio Soest.

www.voedselbankgooi.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.