Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Veel te doen in Soest met K(w)oningsdag

woensdag 22 april 2020

SOEST - Soesters kunnen in hun dorp veel creativiteit en saamhorigheid verwachten op Koningsdag, oftewel dit jaar Woningsdag op 27 april. 

De bedoeling is dat er meer vlaggen uitgaan dan ooit tevoren. Alle klokken zullen worden geluid en om 10:00 uur klinkt door heel Soest vanaf balkons en uit tuinen het Wilhelmus. De leden van muziekvereniging PVO pakken daarbij in hun tuin of op hun balkon hun instrumenten op om met het Koninklijk Concertgebouw Orkest mee te spelen. Tijdens dit openingsmoment zullen op enkele plaatsen in Soest vendeliers van het Groot Gaesbeeker Gilde ondersteund door een tamboer een gildegroet brengen.

Speech burgemeester Rob Metz

Burgemeester Metz zal in de ochtend tijdens een o.a. via YouTube en Facebook uitgezonden speech de Koning en de inwoners van Soest en Soesterberg feliciteren en hen een gezellige oranjegetinte Woningsdag toewensen. Door de dag zullen Pop-up optredens worden verzorgd via de bakfietsen van DJ ‘Play it again Sem’

I- Soest Oranje Woningspel

Heel het feest in Soest is thuis digitaal te volgen en digitaal mee te doen. De gezamenlijke Scouting Groepen Soest, die normaliter de vrijmarkt organiseren, presenteren nu op internet een spannend “i_Soest Oranje Woningspel”, dat de hele familie met spetterende  opdrachten en quiz-vragen die thuis kunnen worden gedaan in beweging brengt.  Daarnaast presenteren ze een absolute landelijke primeur in de vorm van de “Oranje Digitale Vrijmarkt”: de verkopers spreiden nu thuis hun kleedje uit, maken er een filmpje van en plaatsen het op Youtube met in de titel de hastag #vrijmarktsoest2020. De kopers vinden thuis de filmpjes door te zoeken op “vrijmarktsoest2020” en maken contact via telefoon, whats-app en email over prijs en uitwisselen van artikelen.

Huiskamerfeest en toost

Banketbakker Lex Verkleij stimuleert het traditionele oranjegebak eten door te vragen daar beelden van op internet te plaatsen. Na de “Nationale Toost” om 16:00 uur nodigt Grand Café De Lindenhof uit om in het kader van het “Grootste Soester Huiskamerfeest” thuis, maar digitaal met elkaar verbonden,  gezellig een drankje te drinken. Dit wordt begeleid door een via internet te horen DJ. De “Koning Willem Woningsdag Quiz” georganiseerd door Proef Soest completeert dit deel van het programma.

Belevenissen delen

Soesters kunnen de hele dag hun belevenissen via internet delen door het plaatsen van filmpjes en foto’s. Hun bijdragen moeten voorzien zijn van de hashtag #woningsdagsoest2020, waardoor ze eenvoudig door mede Soesters kunnen worden gevonden.

Het complete programma, dat dagelijks nog met initiatieven wordt aangevuld, staat met tijden, aanwijzingen en contactadressen op de website www.koningsdagsoest.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.