Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Wolf is terug

zaterdag 2 juli 2022

De wolf is terug in Nederland. Nadat in 2015 de eerste wolf weer in Nederland werd waargenomen is de populatie snel gegroeid. Inmiddels bevinden zich zo’n dertig wolven in Nederland. Dit is een exponentiële groei van 40% per jaar. Als deze ontwikkeling zich doorzet dan zijn er binnen een paar jaar meer dan honderd wolven in Nederland. 

De groeiende populatie in Nederland blijft niet zonder gevolgen. Wolven maken slachtoffers onder gehouden vee en ook onder dieren die ingezet worden voor natuurbeheer zoals zoogkoeien met kalfjes, paarden, Schotse Hooglanders en moeflons en onder gescheperde schapen (schaapskudden die geleid worden door een herder). Op klaarlichte dag worden er schapen gegrepen zelfs in aanwezigheid van de herder. 

Dat de wolf zich in Nederland heeft gevestigd is speciaal. Dat is nog nooit gebeurd in een dichtbevolkt land als Nederland

Maandagmorgen in Eemland 1 actueel van 9.00 tot 10.00 uur een gesprek hierover met Klaas Dijkstra, Directeur Zest Marketing

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.