Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Zomeropenstelling De Oude Kerk in Soest

dinsdag 5 juli 2022

Zomeropenstelling van de kerk Woensdag 6 juli in Eemland 1 actueel van 9.00 tot 10.00 uur een toelichting van: Bettie Blankenstein woordvoerster van de Kerk.
Al een aantal jaren is De Oude Kerk in de zomer, gedurende de schoolvakantie, open voor bezoekers. Dit wordt georganiseerd door de Commissie Zomeropenstelling, die onder de paraplu van de Stichting Kerk en Cultuur Oude Kerk Soest opereert.

Activiteiten

  • In deze uit 1350 daterende kerk is in vier talen informatie beschikbaar over de historie van het kerkgebouw.
  • Tijdens de zomeropenstelling organiseert de Stichting Kerk en Cultuur Oude Kerk Soest een expositie.
  • In de kerk is een puzzel beschikbaar die bestaat uit een twintigtal afbeeldingen van voorwerpen in de ruimste zin van het woord die in de kerk aanwezig zijn. Deze puzzel is geschikt voor jong en oud.
  • Het is mogelijk om vanuit de kerk een wandeling te maken door de historische Kerkebuurt en over de Soester Eng naar molen De Windhond.
  • Aan de zuidzijde van De Oude Kerk bevindt zich de kerktuin met planten die in de Bijbel voorkomen. Het is tegelijkertijd een tuin om even te genieten van de rust die het gebouw en de tuin uitstralen.
  • Op een aantal zondagen worden er zomerconcerten gehouden.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.