Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Ruim 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic

maandag 11 juli 2022

Ruim 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic

Nagenoeg 80 procent van de door wetenschappers geteste vlees- en zuivelproducten van boerderijdieren bevat microplastics, zo blijkt uit een nieuwe studie van de Vrije Universiteit van Amsterdam. 

De mogelijke oorzaak zou het voer van koeien en varkens kunnen zijn: alle twaalf monsters van voederpellets en versnipperd voer bleken plastic te bevatten.  

In het verse voedsel werd geen vervuiling aangetroffen.

De studie werd uitgevoerd in opdracht van de Plastic Soup Foundation.  

SCHOKKENDE CIJFERS

Verder bleken zeven van de acht geteste rundvleesmonsters plastic deeltjes te bevatten, terwijl er in vijf van de acht varkensvleesmonsters ten minste één soort plastic zat.  

Ook werd plastic aangetroffen in 18 van de 25 geteste melkmonsters.  

Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation: “Deze studie leidt tot ernstige bezorgdheid over de besmetting van onze voedselketen met microplastics. Het is duidelijk dat de boeren hier niet verantwoordelijk voor zijn. Het lijkt erop dat – in ieder geval een deel van de – restpartijen van de voedingsmiddelenindustrie, waaronder supermarkten, met verpakking en al wordt verwerkt tot veevoer. Dit is niet alleen schadelijk voor het dierenwelzijn, maar wellicht ook voor onszelf. Hoogstwaarschijnlijk bevat vrijwel elke biefstuk en elke hamburger kleine stukjes plastic.”

Dinsdag 12 juli in Eemland 1 Actueel  van 9.00 tot 10.00 uur een gesprek met: Jeroen Dagevos Hoofd Programma’s Plastic Soupfoundation 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.