Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

IVN Wandeling door het Baarnse Bos

maandag 29 augustus 2022

Op zaterdag 3 september om 14.00 uur tijdens de viering van het Fête de la Nature biedt IVN Eemland een wandeling door het Baarnse Bos aan, onder begeleiding van een IVN natuurgids.

In het Baarnse Bos wandelen we over brede beukenlanen of kronkelige paadjes. Het bos heeft veel cultuurhistorische elementen, zoals het sterrenbos, zichtlanen, prachtige monumentale bomen, de berceau, de Grote Kom en de Kleine kom.

Geschiedenis

Het Baarnse Bos werd in de eerste helft van de 18e eeuw waarschijnlijk aangelegd als parkbos in Franse stijl: planmatig, royaal maar toch overzichtelijk. In het midden ligt de Grote Kom. Op dit centrale punt komen acht lange rechte zichtlanen uit, waarvan de zichtlijnen onder andere gebaseerd waren op de in Amersfoort staande Sint Joriskerk

De oude plattegrond uit 1754 van de Eult, een verdwenen landhuis, verschilt weinig met het huidige Baarnse Bos, behalve dan dat het naar het noorden veel groter was. Bijzonder in dit bos zijn de berceaus (beukengangen). Dit zijn romantische wandelpaden met aan beide zijden beuken of eiken waarvan de takken over het pad zijn gebogen.

wanneer: zaterdag 3 september 2022 14.00 uur
waar: vanuit de Kwekerij/Boomgaard recht tegenover Paleis Soestdijk, verzamelen bij de IVN vlag

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.