Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Rademakerstraat krijgt budget

vrijdag 7 oktober 2022

De Rademakerstraat gaat op kort termijn een nog gezelliger winkelgebied worden, want het college heeft per direct € 72.000,- tot hun beschikking gekregen voor het ondersteunen van de winkelgebieden Van Weedestraat, Soest-Zuid, Smitshof, Overhees en Rademakerstraat in Soesterberg.

Financieel zetje in de rug

De Rademakerstraat zal er hoogstwaarschijnlijk de aankomende kerstdagen nog gezelliger uit gaan zien, want de winkelstraat in het centrum van het vliegdorp krijgt een eenmalig subsidie van enkele duizenden euro’s aan ondersteuning van de gemeente Soest voor de aankleding van het betreffende winkelgebied. De corona periode is een zware periode geweest voor ondernemers en specifiek voor winkeliers. Het is dan ook een extra financieel zetje in de rug, om het winkelen in de toekomst nog gezelliger te maken op de Rademakerstraat.

Het geld is al beschikbaar

Afgelopen Corona maanden waren er al diverse regelingen al dan niet via de rijksoverheid, maar daar bovenop komt er voor Soesterberg een extra subsidie voor het winkelgebied Rademakerstraat. We hebben de verlichte kerstboom bij de Plus van Soest de donkere dagen voor Kerst, mede mogelijk door de gemeente Soest en het Ondernemersnetwerk, maar er komt extra geld voor het versieren ofwel het nog gezelliger maken van de winkelstraat in Soesterberg. “Het geld is al beschikbaar en kan direct ingezet worden” zegt wethouder Liesa van Aalst deze morgen tijdens het persoverleg. Hoeveel Soesterberg gaat profiteren van de € 72.000,- is nog niet in detail bekend, maar iedere extra Euro subsidie is volgens winkeliers de overtreffende trap met voorgaande jaren.

Er zijn diverse gesprekken geweest met het MKB om tot een goede besteding te komen die enerzijds van toegevoegde waarde is voor de ondernemers van de winkelgebieden en anderzijds van algemeen nut is.

Positieve meevaller voor Soesterberg

“Door een combinatie te maken van enerzijds de coronagelden en anderzijds EZ-budget, kunnen we een waardevol gebaar maken richting de ondernemers in de winkelgebieden” aldus wethouder Liesa van Aalst die belast is met het Retailbeleid en het MKB. Voor de besteding zijn al enkele voorstellen gedaan door het MKB, van banieren tot aan nieuwe straat- of kerstverlichting. Wie uiteindelijk de Rademakerstraat gezellig gaat maken, dat zal de komende maanden of weken blijken.

De winkelgebieden krijgen de éénmalige extra ondersteuning, omdat een aantal activiteiten die voor Economische Zaken begroot zijn in 2022, niet doorgaan.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.