Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Flitsonderzoek naar gevolgen coronamaatregelen voor kwetsbare ouderen

dinsdag 28 april 2020

SOEST - In een flitsonderzoek, gedaan door Zorgbelang Inclusief, zijn de gevolgen onderzocht van de coronamaatregelen voor kwetsbare ouderen. De resultaten laten zien dat de gevolgen ingrijpend zijn, maar dat er ook veerkracht en positieve bewustwording ontstaan.

In totaal 245 ouderen en kwetsbaren gaven gehoor aan de oproep van Zorgbelang Inclusief om het effect van de coronamaatregelen op ieders persoonlijke situatie te schetsen. Er komt duidelijk naar voren dat het sociale isolement de grootste gevolgen heeft voor iedereen. Het alleen voelen raakt mensen hard. Ondanks de negatieve gevolgen van de maatregelen in Nederland, blijken er opvallend veel mensen ook een ander signaal af te geven. Het ervaren van dezelfde mate van gezondheid in een crisissituatie, wordt nu meer als een groot goed gezien, dan in de situatie van vóór de coronamaatregelen. Toch is er behoefte aan één ding, namelijk duidelijkheid: duidelijkheid in de situatie, over het verdere verloop, over hoe lang het nog duurt, over testen die een einde maken aan de twijfel of iemand corona heeft gehad. Kortom er is behoefte aan duidelijkheid over de toekomst.

Zorgbelang Inclusief is een organisatie die werkt aan een inclusieve samenleving in Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland, maar ook regelmatig in andere delen van het land. De organisatie streeft naar een leefbare, zorgzame samenleving waar iedereen een volwaardige positie inneemt en met elkaar hieraan vorm geeft.

Morgen meer over dit onderwerp in het Coronajournaal van Radio Soest van 9.00 tot 10.00 uur, herhaling om 14.00 uur en om 23.00 uur.

Of zie oor meer informatie:

Zorgbelanginclusief.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.