Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Buitensporten voor de jeugd weer mogelijk

woensdag 29 april 2020

REGIO UTRECHT - Kinderen mogen weer naar de sportclub en buiten sporten, mits georganiseerd en onder begeleiding, meldt de nieuwe noodverordening die de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht vandaag uitvaardigde. De noodverordening voor de Veiligheidsregio Utrecht is gebaseerd op landelijk beleid.

Dat kinderen tot en met 18 jaar mogen sporten is een belangrijke versoepeling in de maatregelen tegen het coronavirus. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven bij het sporten niet de afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten dat wel, vanwege een hoger besmettingsgevaar. Bij sporten als hockey, voetbal en dergelijke zal dan ook de manier van trainen moeten worden aangepast. Competitie- of oefenwedstrijden zijn niet toegestaan en toeschouwers evenmin.

Evenementen en markten

In de nieuwe noodverordening wodt verder gemeld dat evenementen, zoals festivals en straatfeesten, geen doorgang kunnen vinden tot in ieder geval 1 september 2020. In de Utrechtse regio zijn de (food)markten uitgezonderd van het landelijk verbod op samenkomsten, zodat zij onder voorwaarden open kunnen. Dit geldt voorlopig alleen voor (food)markten. De reden daarvoor is dat markten waar etenswaren worden verkocht een belangrijke schakel in de voedselketen vormen.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.