Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Wilhelminakerk wordt De Willemien

vrijdag 1 mei 2020

SOEST - De Wilhelminakerk in Soest is verkocht aan de Stichting Instandhouding Wilhelminakerk. De stichting, opgericht door kerkgangers, wil het gebouw gebruiken voor maatschappelijke en culturele doeleinden, zoals inloopuren en concerten. De kerk krijgt de naam De Willemien en kan ook voor rouw- en trouwdiensten nog worden gebruikt. 

Door de verkoop wordt de kerk voor sloop behoed. In het gebouw zijn nog tot eind dit jaar kerkdiensten. De Wilhelminakerk is een van de vijf kerken van de Protestantse Gemeente Soest. Besloten is om deze kerk, samen met De Open Hof, te sluiten met ingang van 2021. Minder kerkgangers en daardoor ook minder binnenkomende financiële bijdragen is daarvan de oorzaak. De Emmakerk, de Oude Kerk en de Johanneskerk blijven open.

Dit was één van de onderwerpen vandaag in het Coronajournaal van 9.00 uur. om 14.00 uur en 23.00 uur is een herhaling te horen van het Coronajournaal. Meer informatie over De Willemien? Stem dan af. De andere onderwerpen die behandeld worden, zijn: Ondanks Coronacrisis toch extra zorg voor kankerpatiënten, Sporten door de jeugd mag weer, maar hoe gaat dat?, Vakantie in eigen land, maar is er genoeg plaats?

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.