Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Beeld en geluid zamelt video's in over leven in corona-tijd

zaterdag 2 mei 2020

SOESTCOVID-19, de intelligente lockdown, social distance en de 1,5 meter samenleving; begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Want ons leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend waren. We vergaderen online met collega’s, hebben op afstand contact met dierbaren, staan op 1,5 meter afstand met de buurvrouw te praten en kunnen niet meer naar het theater of het strand. 

Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijkse leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan zijn archief. Hiervoor is het gestart met de landelijke inzamelingsactie Verhalen uit het hart. Een selectie van de inzendingen wordt voor de eeuwigheid bewaard en worden ook toegankelijk gemaakt zodat we nu en in de toekomst kunnen zien hoe werd geleefd in de Corona-tijd. Ook zal een aantal video’s in het nieuwe museum vertoond worden.

Voor de campagne hebben is website Verhalen uit het hart ingericht waar de amateurfilmers hun video kunnen uploaden. Hier kunnen zij selecteren op welke manier zij hun video gearchiveerd willen hebben.

Meer informatie over dit onderwerp aanstaande maandag in het Coronajournaal van Radio Soest om 9.00, 14.00 en 23.00 uur. 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.