Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Burgemeester Rob Metz herdenkt...

maandag 4 mei 2020

De herdenkinsspeech van burgemeester Rob Metz:

Morgen is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, tot op de dag vandaag de meest dodelijke, verwoestende episode uit onze geschiedenis. Al decennialang staan we op 4 mei stil bij het immense aantal slachtoffers dat deze oorlog heeft gekost.

In de loop van de jaren is binnen de herdenking op 4 mei ruimte gemaakt voor het herdenken van slachtoffers van andere en latere conflicten in de wereld. Toch blijft de Tweede Wereldoorlog een belangrijke centrale plaats innemen. En dat is niet verwonderlijk, omdat de Tweede Wereldoorlog heel dichtbij een enorme impact heeft gehad op onze ouders, grootouders, familieleden en landgenoten.

Alleen al in Nederland waren er meer dan tweehonderdvijftigduizend slachtoffers te betreuren. Vandaag herdenken we hen: de verzetshelden die hun strijd voor onze vrijheid met de dood moesten bekopen. De militairen die nooit meer terugkeerden van het slagveld. De meer dan honderdduizend landgenoten die omkwamen in een concentratie- of vernietigingskamp.

Tegelijkertijd bevinden we ons nu midden in de grootste strijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is een aangrijpende en angstige tijd. Want hebben we het er de afgelopen jaren niet vaak met elkaar over gehad: koester je vrijheid, want onze vrijheid is niet vanzelfsprekend. We keken om ons heen en maakten ons grote zorgen: over de onvrijheid in landen niet eens zo ver bij ons vandaan, over de onverdraagzaamheid, de schrijnende vluchtelingenstromen, de brandhaarden, het oorlogsgeweld en de vele slachtoffers daarvan.

Lees hier verder.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.