Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Hospice de Luwte weer open

vrijdag 8 mei 2020

SOEST - Met ingang van gisteren is Hospice De Luwte weer geopend om mensen op te nemen. Wel zullen er wat andere en extra regels gelden om een zo veilig mogelijke omgeving voor de gasten, hun naasten en de medewerkers te creëren. 

De hospice was ruim zes weken dicht in verband met besmettingen met corona. De deur ging op 24 maart op slot toen bij een aantal medewerkers corona was vastgesteld. ,,Al vroeg in de coronacrisis werden wij geconfronteerd met medewerkers die besmet waren", zegt directeur Marja van der Vorst. ,,Na de eerste volgde al snel een tweede en uiteindelijk werd het risico van open blijven te groot." Er volgde volgens haar een moeilijke tijd. ,,Een aantal verpleegkundigen en vrijwilligers werd ziek, maar gelukkig is het uiteindelijk met iedereen weer goed gekomen."

De achterliggende weken werden zo nuttig mogelijk ingevuld. ,,We hebben de tijd gebruikt om het huis opnieuw in te richten en om te bedenken hoe we, zo veilig mogelijk in deze tijd, weer open konden gaan. En nu is het dan zover: we zijn weer open!"

Aanstaande maandag 11 mei komt directeur Marja van der Vorst aan het woord tijdens het Coronajournaal m 9.00 uur. Om 14.00 uur en 23.00 uur wordt het Coronajournaal herhaald. Meer informatie over Hospice De Luwte:

www.hospicedeluwte.nl/

 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.