Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Virus lijkt tot stilstand te komen in Soest en regio

zaterdag 16 mei 2020

SOEST/REGIO - Volgens cijfers van de nationale gezondheidsdienst RIVM lijkt het coronavirus in Soest en de regio tot stilstand te komen. De top drie van plaatsen met de meeste ziekenhuisopnames wordt gevormd door Amersfoort (58), Soest (23) en Nijkerk (22). Amersfoort staat ook op nummer 1 als het met het coronavirus geïnfecteerde inwoners betreft, namelijk 199. De stad wordt gevolgd door Barneveld met 119 geregistreerde besmettingen en Soest met 80. 

In Amersfoort overleden tot dusver 23 bewoners aan corona. Soest verloor 11 inwoners aan het virus, Baarn 8.

De corona-uitbraak lijkt momenteel tot staan gebracht in de tien gemeenten die samen de regio Amersfoort vormen. Zowel het aantal besmettingen (708), de ziekenhuisopnames vanwege corona (170) als de streekgenoten die overleden (72) aan de gevolgen van het virus bleven de afgelopen dagen gelijk.

In het hele land werd tot zaterdagmiddag bij 43.870 personen  het coronavirus aangetroffen. Dat betekent een stijging van189 besmettingen ten opzichte van de dag ervoor. Het aantal stergevallen steeg landelijk met 27 naar 5670.  11.537 besmette patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis.

Zie voor alle cijfers;

www.rivm.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.