Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Onttrekkingsverbod van oppervlaktewater

donderdag 21 mei 2020

REGIO - Voor het hele gebied van Waterschap Vallei en Veluwe geldt een onttrekkingsverbod van oppervlaktewater. Behalve voor de gebieden waar water kan worden ingelaten.

Waterschap Vallei en Veluwe ziet het neerslagtekort al vroeg in het seizoen toenemen. Daarom is er een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater sinds 18 mei jl.. Er valt weinig regen en het groeiseizoen is net begonnen, waardoor de verdamping toeneemt. In delen van ons werkgebied is de situatie zorgelijk. In de lage gebieden, zoals de IJsselvallei, staat het grondwater al lager dan in mei vorig jaar. Beken en watergangen zijn nog watervoerend, maar we zien de beken al langzamer stromen. We zijn alert en houden de grond- en oppervlaktewaterstanden nauwlettend in de gaten.

Wat is een ontrekkingsverbod van oppervlakte water? Een verbod om water uit oppervlaktewater (beken en rivieren) te onttrekken bijvoorbeeld om te gebruiken voor het beregenen van akkers en weilanden, overheidsplantsoenen en voor bijvoorbeeld het schoonspuiten van riolering.

Meer over dit onderwerp morgen in het Coronajournaal om 9.00 uur, 14.00 uur en 23.00 uur.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.