Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Digitale Anjercollecte voor PaltzBiennale Soest

zaterdag 23 mei 2020

REGIO/SOEST - Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en komt daarom met een speciale jubileumeditie van de Anjeractie: een mobiele collecte, waarbij er extra geld gaat naar culturele verenigingen. Dit jaar mogen de verenigingen honderd procent van de opbrengst van de collecte zelf besteden. Daarmee vullen ze de clubkas aan voor bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums, verf of een oefenruimte.

Onder het motto Houd cultuur in de buurt levend, worden cultuurliefhebbers in de week van 22 tot en met 30 mei door de lokale verenigingen via een whatsapp bericht opgeroepen om hen te ondersteunen. De stichting achter het evenement de PaltzBiënnale in Soest (zie: https://www.paltzbiennale.nl/), is door het Prins Bernhard Cultuurfonds ook uitgenodigd om mee te doen aan de mobiele collecte. De stichting (Stichting Kijken Kunstenaars Anders) doet uiteraard mee, en hoopt dat Soester cultuurminnaars massaal doneren voor een extra steuntje in de rug. ,, We hopen met de extra bijdrage die we via het Prins Bernhard Cultuur Fonds krijgen de extra kosten van het verplaatsen van het evenement naar volgend jaar te dekken," aldus een blije Meria Bakker, projectleider van de PaltzBiënnale. Ook doneren? Dit kan via:

Cultuurfonds-anjeractie-collecte-voor-PaltzBiennale

Luister naar het Coronajournaal van Radio Soest op maandag 25 mei voor meer informatie over de mobiele Cultuurfonds Anjeractie (9.00 uur, 14.00 uur en 23.00 uur).

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.