Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Samen op weg naar Streekomroep Eemland 1

woensdag 15 juli 2020

De besturen van de lokale omroepen in Amersfoort (EVA), Baarn (RTV Baarn), Bunschoten (de LOS) en Soest (Radio Soest) hebben besloten om samen op te trekken bij de vorming van de stichting Streekomroep Eemland 1. Uitgangspunt bij het samengaan is dat er blijvende aandacht zal zijn voor de verschillende identiteiten van de plaatsen waaruit deze streekomroep voortkomt. De planning is erop gericht dat de streekomroep in de loop van 2020 haar zendmachtiging kan aanvragen. Na de realisatie hiervan worden de vier huidige stichtingen geliquideerd.

Om de stichting Streekomroep Eemland te kunnen oprichten was het noodzakelijk dat de rechtspersoon van Radio Soest van een vereniging moest worden omgezet in een stichting. Een ruime 2/3 meerderheid van de leden van Radio Soest heeft er gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering voor gekozen om de verenigingsstructuur los te laten en te vervangen door een stichting. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting de realisatie van de Stichting Streekomroep Eemland 1. 

De totstandkoming van Eemland 1 past naadloos in de doelstelling van het ministerie van OCW, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de belangenvereniging van lokale omroepen in ons land (OLON/NLPO) om langs de weg van geleidelijkheid de 260 individuele lokale omroepen die ons land in 2017 nog telde, door middel van fusies om te vormen naar 80 streekomroepen, elk met een verzorgingsgebied van 200.000 inwoners of meer. Doel van deze transitie is het versterken van continuïteit en professionaliteit met de focus op lokale content.  

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Hans Groot, voorzitter van Radio Soest, telefoon 06 – 1002 5640.

 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.