Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Vier lokale zenders in regio Amersfoort gaan samen verder: ‘Plaatselijke onderwerpen blijven belicht’

donderdag 20 augustus 2020

De besturen van de lokale omroepen in Amersfoort (EVA), Baarn (RTV Baarn), Bunschoten (LOS) en Soest (Radio Soest) hebben besloten om samen verder te gaan. Vijf vragen aan Hans Groot, voorzitter van Radio Soest.

Betekent dit dat mijn eigen lokale omroep verdwijnt?

,,Ja. Op middellange termijn gaan de vier lokale omroepen op in de Stichting Streekomroep Eemland 1. Hiervoor is nodig dat het Agentschap Telecom ons een radiofrequentie toekent die sterk genoeg is om de hele streek te bedienen. Gesprekken hierover zijn gaande.”

Hoe garanderen jullie dat ieder zijn lokale nieuws blijft krijgen?

,,Uitgangspunt bij de vorming van de streekomroep is het behoud van de lokale identiteit. Die bewaken wij in de nieuwe organisatie op vier plaatsen: het bestuur, het PBO (een soort raad van toezicht), de medewerkersklankbordgroep en de programmaraad. In deze organen zijn de huidige omroepen gelijkelijk vertegenwoordigd. Dit betekent dus dat een dorp als Bunschoten straks evenveel invloed heeft als Amersfoort.”

Moet ik dan ook luisteren naar nieuws en reportages uit andere plaatsen?

,,De leefwereld van het publiek eindigt niet bij de eigen gemeentegrens. En de programmaraad krijgt straks tot taak om een juiste balans te vinden tussen het bereiken van een zo breed mogelijk publiek en het schenken van aandacht aan specifieke, plaatselijke onderwerpen.”

Blijven de lokale verslaggevers vooral in hun eigen dorp of stad actief?

,,Absoluut! Sterker nog, wij willen in contact komen met mensen die belangstelling hebben voor het maken van radio- en tv-programma’s of op een andere manier willen bijdragen aan het ontwikkelen van een streekomroep. Daarvoor bieden wij professionele opleidingen.’’

Bron ad.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.