Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Opnieuw gaat er in Soest een rk-kerk dicht, de derde in twaalf jaar tijd: ’Het is pijnlijk en confronterend, maar er is altijd hoop’

donderdag 3 september 2020

SOEST - Opnieuw gaat in Soest een katholieke kerk dicht. De Joanneskerk sloot in 2008, de Mariakerk in 2009 en begin 2021 volgt de H. Familiekerk in Soest-Zuid. En dan rest in het katholieke bolwerk Soest alleen nog de Petrus en Pauluskerk. Het stemt droef, erkent parochievicaris Mauricio Menenses. ,,Het is een pijnlijke situatie. Confronterend ook. We moeten oog hebben voor de realiteit, maar er is ook altijd hoop.”

’Geluk is de kunst om een boeket te maken van de bloemen waar je bij kan’, zegt de zes jaar geleden als missionaris uit Colombia naar Nederland gekomen pastor Mauricio. Minder poëtisch verwoord: je moet er het beste van maken en niet blijven treuren over de dingen die je op dit moment niet hebt. ,,Ik ben realistisch, maar niet pessimistisch. De kerk heeft altijd periodes van groei en periodes van krimp afgewisseld. Denk aan hier in Nederland de tijd van huiskerken en schuilkerken. En vergeet ook niet: het gaat niet om gebouwen, het gaat om de levende stenen in de kerkgemeenschap. Daar zijn we voor. Dat is onze opdracht.”

Lees hier verder op gooieneemlander.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.