Radio Soest

Now playing:
Non-stop Muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Honderd jaar geleden eerste weervlucht vanaf vliegkamp Soesterberg

zaterdag 19 september 2020

SOESTERBERG - Hoewel in eerste instantie bedoeld voor de scheepvaart, heeft Soesterberg voor het luchtverkeer een belangrijke rol gespeeld in de weersverwachting en de weervoorspellingen. Die rol kreeg het pas in 1920 toen Fokkers D-VII van het vliegkamp Soesterberg de lucht ingingen met aan boord apparatuur om verschillende meteorologische metingen te doen. Volgens een vermelding in het jaartallenboekje van de luchtmacht staat achter het jaartal 1920 ‘begin van de meteorologische vluchten ten behoeve van het Koninklijk Nederlandsch Meteorologisch Instituut in De Bilt.’

Dat wil niet zeggen dat de vliegerij niet eerder gebruikmaakte van weergegevens. Zelfs al in 1909, vier jaar voor de luchtvaart in Nederland echt van de grond kwam, was er een Nederlandsche Weerkundige Vlieger-Vereniging opgericht. Die naam is in dit verband misschien misleidend, want de vereniging had niets met enige vorm van luchtvaart te maken.

Lees HIER verder op soestercourant.nl 

 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.