Radio Soest

Now playing:
Non-stop Muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Ruzie over rekening bodemvervuiling vliegbasis Soesterberg: Probeert provincie Defensie een loer te draaien?

dinsdag 6 oktober 2020

SOESTERBERG - 

Ondanks alle goede bedoelingen van de provincie Utrecht en Defensie om er ’samen uit te komen’ ligt hun ruzie over de PFOS-vervuiling van de voormalige vliegbasis Soesterberg op tafel bij de Raad van State. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie is niet van plan om de rekening te betalen en knokt tot aan de Hoge Raad. Want probeerde de provincie Utrecht het ministerie van Defensie nou een loer te draaien of niet?

Defensie verzet zich bij de Raad van State tegen de saneringsbeschikking die de provincie naar het ministerie heeft gestuurd. Binnen vier jaar moet het terrein zijn schoongemaakt zodat het kan worden opgeleverd voor de bouw van 440 woningen, zo eist de provincie. De PFOS-vervuiling (perfluoroctaansulfonzuur) is afkomstig uit blusmiddelen waarmee de brandweer van Defensie tussen 1983 en 2006 op het terrein heeft geoefend.

Lees HIER verder op gooieneemlander.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.