Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Meerjarenbegroting Soest: oppositie vangt bot bij coalitie

vrijdag 6 november 2020

SOEST - Een huishouden in Soest gaat gemiddeld ongeveer zestig euro meer aan woonlasten betalen. De bezuiniging van 92.000 euro op de welzijnssector gaat per 1 januari gewoon door, evenals de tariefsverhogingen voor de sport (in vier jaar oplopend van 75.000 naar 175.000 euro). De hondenbelasting blijft gehandhaafd.

Voor de oppositie in de Soester gemeenteraad viel er donderdagavond geen eer te behalen bij de besluitvorming over de meerjarenbegroting. Op enkele punten probeerden de acht fracties die geen wethouder leveren in te breken. Maar de regeringspartijen gaven geen duimbreed toe op de financiële meetlat. De oppositie ving bot.

GGS, VVD, D66 en CU/SGP -met VVD-fractievoorzitter Erik de Wilde in de rol van chaperon voor Liesa van Aalst, de liberale wethouder van financiën- weigerden te sleutelen aan de in hun ogen ‘evenwichtige begroting’. Evenwichtig omdat qua bezuinigingen de pijn is verdeeld over de drie beleidsgebieden in Soest, omdat eigenlijk alle voorzieningen in stand blijven, omdat er links en rechts (over de rug van de burger) inkomstenverhogingen worden gerealiseerd en omdat er ook is ‘geflappentapt’ uit de Algemene Reserve om het grote gat op de begroting te dichten.

Lees HIER verder op soestercourant.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.