Radio Soest

Now playing:
Puntjes op de i

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Hulpvraag en -aanbod komt samen in Soesthelpt.nl

dinsdag 7 april 2020

SOEST - Deze week is een nieuw online platform gelanceerd voor bewoners van Soest en Soesterberg. Met Soesthelpt.nl, dat werd opgezet en uitgerold door vrijwilligers, is voor Soesters een centrale plek gekomen om hulp te vragen en/of  aan te bieden in deze coronatijden.

Het platform heeft tot doel, vraag en aanbod van beschikbare hulp in de gemeente bij elkaar te brengen. Denk daarbij aan boodschappen doen, maaltijdbezorging, een luisterend oor, gezinshulp en financiële hulp. Dennis ter Beek-Suijkerbuijk: ,,We hebben bijvoorbeeld een ziek gezin geholpen met de verhuizing naar een nieuwe woning. Ook hebben we gezorgd dat mensen boodschappen voor elkaar doen zodat mensen die binnen moeten blijven ook echt binnen kunnen blijven.”

Soesthelpt.nl legde contact met diverse lokale hulpverleners en geeft via de website Soesthelpt.nl aan mensen die hulp zoeken, de mogelijkheid, direct contact te leggen. Daarnaast kunnen bewoners online opgeven hulp nodig te hebben, of te willen bieden. Een team zit klaar om deze te koppelen aan hulpverleners.

Dit initiatief is twee weken geleden ontstaan en begon met een facebookpagina. Al snel werd de website opgezet en inmiddels zijn flyers verspreid bij zoveel mogelijk oudere en kwetsbare inwoners van Soest en Soesterberg. Zie voor meer informatie:

www.soesthelpt.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.