Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Soester raadslid Yolande Gastelaars ’hartstikke blij': Afschieten van zwerfkatten eindelijk ook taboe in Utrechtse natuurgebieden

dinsdag 17 november 2020

SOEST - Eindelijk komt er ook in de provincie Utrecht een einde aan het afschieten van zwerfkatten in natuurgebieden. Na jarenlang lobbywerk wordt er opgelucht gereageerd onder dierenbeschermers. Ook Yolande Gastelaars, raadslid van Democraten Soest Natuurlijk is ’hartstikke blij dat de provincie om is’. ,,Jammer alleen dat het Soester college van burgemeester en wethouders niet van plan was zijn nek uit te steken voor de katten.”

In een groot deel van Nederland worden de verwilderde katten niet meer afgeschoten. Volgens de cijfers over 2019 hebben jagers van de wildbeheereenheden in de provincie Utrecht 387 katten gedood. In het Eemgebied waren het er 34. De verwilderde katten zouden schade aanbrengen aan planten en dieren en ziektes kunnen overbrengen.

Lees hier verder op gooieneemlander.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.