Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Nationaal Militair Museum in 2021kidsproof

dinsdag 17 november 2020

SOESTERBERG - Het Nationaal Militair Museum (NMM) mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Het NMM kreeg maar liefst een eindcijfer van 8.8. De museuminspecteurs vinden het NMM vooral een museum over geschiedenis. Een museum waar niet alleen veel te zien is, maar waar je ook veel kunt doen. Enkele reacties: “Ik mocht heel veel dingen doen, ik was militair voor een dagje”. “Meerijden in een rupsvoertuig in de Arena was super cool!”. “Dat je spelletjes kunt spelen en tegelijk ook kunt leren”. “De speurtocht was heel leuk”.

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. De waardering van de museuminspecteurs maakt duidelijk wat ze van het museum en de activiteiten vonden. In Nederland zijn 52 Kidsproofmusea. Een museum mag zich kidsproof noemen als zij minstens 60 beoordelingen van minstens een 8 hebben gekregen. 

Foto © NMM

Lees HIER verder op Soesterberg.nu    Kijk voor meer informatie www.nmm.nl of volg het museum op Facebook en Twitter.

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.