Radio Soest

Now playing:
Late Night Non-stop muziek

Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Pvda: 'Lokale media moeten steun krijgen van provincie'

woensdag 8 april 2020

REGIO - Vandaag in het Coronajournaal van Radio Soest werd onder andere behandeld dat de Utrechtse PvdA-Statenfractie graag wil dat de provincie lokale kranten te hulp schiet. Ze hebben daarom samen met de ChristenUnie vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten (GS).

Veel lokale media, zoals de Soester Courant, verkeren momenteel in zwaar weer doordat de advertentie-inkomsten als gevolg van de coronacrisis ernstig zijn teruggelopen. De reserves van deze kleine organisaties zijn klein en hun voortbestaan is in gevaar. De PvdA wil dat de provincie op korte termijn een quick-scan uitvoert onder de lokale media om te onderzoeken hoe zij er financieel voorstaan en geld beschikbaar stelt om de ergste gaten te dichten.

PVDA vindt namelijk dat lokale journalistiek van groot belang is om het gemeentelijk en provinciaal bestuur te controleren en inwoners te informeren. En juist nu velen aan huis gekluisterd zijn, moet kunnen worden vertrouwd op goede, onafhankelijke berichtgeving over hun eigen omgeving. Maar ook als de maatregelen weer kunnen worden afgebouwd, is het belangrijk dat de infrastructuur van de lokale media nog overeind staat als vitaal onderdeel van de democratie. ,,Wij vinden dat de provincie de verantwoordelijkheid heeft om deze belangrijke democratische functie ruimhartig te ondersteunen,"aldus een woordvoerder namens de PvdA.  

Gisteren werd bekend dat de overheid 11 miljoen euro heeft gereserveerd als tijdelijk steunfonds voor lokale kranten en omroepen. Die kunnen een eenmalige bijdrage krijgen. Mediaminister Arie Slob vraagt gemeenten en provincies verder om bijvoorbeeld te blijven adverteren in de plaatselijke pers of zelf ook geld bij te leggen. 

Luister vandaag nog de herhaling om 14.00 uur en 23.00 uur van het Coronajournaal op Radio Soest waarin Julie d'Hondt, statenlid van de PvdA Utrecht het standpunt van de Pvda toelicht. 

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.