Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Kwestie Soester veehouder Van Dorresteijn nadert (politieke) ontknoping

maandag 23 november 2020

SOEST - In een met de week verder polariserende Soester politieke arena kruipt het hoofdpijndossier van de verplaatsing van veeboer Van Dorresteijn naar een voorlopig einde. Na het hoogstwaarschijnlijke ‘nee’ komende donderdag zal de kwestie een juridisch vervolg krijgen.

Opnieuw waren de raad en het college er een lange avond druk mee in de weer, zonder dat beide kampen nader tot elkaar kwamen. De verhoudingen zijn sinds het aantreden van het college in 2018 duidelijk: de coalitie is tegen de verplaatsing van vleesveehouder André van Dorresteijn en zijn gezin naar de zuidzijde van de Peter van den Breemerweg, en de oppositie steunt dit verhuisplan. Dat heeft steevast een stemverhouding van 16-13 in het nadeel van de boer tot gevolg. Het heeft er alle schijn van dit scenario zich donderdag zal herhalen, wanneer er een definitief politiek oordeel geveld wordt. De coalitiediscipline lijkt stevig.

Lees HIER verder op soestercourant.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.