Slide G

Radio Soest Non-Stop

Slide B

Cultuur in de regio

Slide A

Easy Listening Cafe

Slide D

Rock and Roll bij Radio Soest

Slide F

Eemland 1 Actueel

Het nieuws uit Soest, Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg

Gemeente zoekt e-riders voor proef met kabelgoottegel

vrijdag 11 december 2020

SOEST - De gemeente zoekt vijf tot tien inwoners in Soest of Soesterberg die in het bezit zijn of de beschikking hebben over een elektrisch aangedreven auto. E-riders die zich aanmelden kunnen deelnemen aan een proef. De gemeente verstrekt hen een jaar lang een kabelgoottegel voor het opladen van de accu van hun voertuig. In de regel ligt een oplaadkabel over een trottoir waardoor voorbijgangers erover kunnen struikelen. Een kabelgoottegel voorkomt dat.

,,We zoeken mensen die zo’n tegel een jaar willen testen”, zegt wethouder Nermina Kundic die namens de gemeente verantwoordelijk is voor de energietransitie. ,,Het aantal elektrische auto’s in Soest groeit. Daarmee groeit ook het probleem van losliggende kabels op de stoep. Een stoeptegel waar de kabel in gelegd kan worden is een oplossing voor dit probleem.”

Lees HIER verder op soestercourant.nl

Nieuwsoverzicht

Wat te doen in Soest?


Radio Soest

Raadhuisplein 1
3762 AV Soest

035 - 760 77 50
redactie@radiosoest.nl
kabelkrant@radiosoest.nl

Volg het nieuws van Soest nu ook via nieuwsrubriek op onze site. Daarnaast informeren we u ook via onze Kabelkrant. Heeft u nieuws? Mail ons op kabelkrant@radiosoest.nl en webmaster@radiosoest.nl.