Organisatie

Het bestuur van Radio Soest wordt gevormd door vier bestuursleden:
Voorzitter - Hans Groot
Secretaris - Jan Wondergem
Penningmeester - John van Woensel
Algemeen lid, coordinatie techniek

De programma's
Radio Soest is een omroep die wordt bemand door een groep van ongeveer 60 vrijwilligers, die met elkaar zorgen voor een breed programma aanbod. 

Eemland 1 Actueel
Iedere werkdag om 09.00 uur is er een live actueel programma waarin onderwerpen uit de regio aan de orde worden gesteld. Hiervoor komen gasten naar de studio of aan de telefoon. Daarnaast gaan reporters op pad om verslag te doen van gebeurtenissen in Soest/Soesterberg, Baarn en Bunschoten-Spakenburg. Op zaterdag en zondag om 18.00 uur worden een aantal gesprekken van dit programma herhaald. 

Ontmoeting met...
Een programma waarin een uur wordt gesproken met een gast uit Soest. Dit programma is er iedere maandag en vrijdag om 11.00 uur.

Muziekprogramma's
Een grote diversiteit aan muziekprogramma's is te beluisteren.
Operette, Musical, Rock, Klassiek, Jazz en Nederlandstalig.

Christelijke programma's
Iedere dinsdagavond en zondagochtend worden er christelijke programma's uitgezonden. Om 19.00 uur een half uurtje voor de aller jongste luisteraars, gevolgd door liederen en een gesprek over een gedeelte uit de bijbel. 

Programma's die 1 keer in de maand worden uitgezonden zijn o.a.
Easy Listening Cafe voor een uurtje rust op je radio
De Link gaat over een thema in de muziek
Vinyl met een ziel, waarin de LP's weer voor de dag komen
Leestekens, een programma vol mijmeringen

Vergadering van de gemeenteraad
De Opinierende Raad en de avond van de Besluitvormende Raad worden op donderdagavond rechtstreeks uitgezonden. 

Bijzondere uitzendingen
Van speciale evenementen doet Radio Soest rechtstreeks verslag, zoals bijvoorbeeld de Kerstmarkt, de Gildefeesten en de Banenmarkt.
 De geschiedenis

Voor Radio Soest als Lokale Omroep van start ging, was zij al actief onder de naam AROS (Algemene Radio Omroep Soest). Vanaf de start op 16 oktober 1972 was de AROS ziekenomroep. In die tijd werden er verzoekplaten gedraaid voor de patiënten en personeel van ziekenhuis Zonnegloren.

Later werden er ook programma's gemaakt voor de bewoners van de tehuizen Molenschot, Groot Engendaal, Honsbergen en de Malva Hoeve in Soest en een tehuis in Groenekan. De studio was in die tijd gevestigd onder het podium van de kerkzaal van de kerk op het Zonneglorenterrein.

Al snel verhuisde de omroep naar een oude lighal op het voormalige Zonneglorenterrein. Daar was er de beschikking over één studio, een gemeenschappelijke ruimte, een keukentje en een toilet. Door uitbreidding van de programma’s kwam er een tweede studio bij.
Dankzij de medewerking van de directie van het ziekenhuis kon Radio Soest daar, tot het verdwijnen van ziekenhuis Zonnegloren, blijven uitzenden.

De heer Lokman werd binnengehaald en hij gooide het roer drastisch om. Van een ziekenomroep moest een lokale omroep worden gemaakt. Voor de medewerkers had dat nogal wat voeten in de aarde. Er werden professionele programmamakers gevraagd om medewerkers bij te scholen en hen te leren interviewen en er kwamen redactiemedewerkers die de programma’s gingen voorbereiden.

Op zaterdag 1 september 1990 verrichtte Wethouder Menne de officiële start van de lokale omroep voor Soest en Soesterberg. De studio’s van de omroep waren inmiddels verhuisd naar de kelder van het gemeentehuis van Soest. Een sponsor zorgde al snel dat er een zendmast kwam waardoor de uitzendingen voortaan ook via de FM werden uitgezonden.
Anno 2014 is Radio Soest allang geen zieken omroep meer maar is zij getransformeerd naar een moderne lokale Media Instelling (Radio; TV en Tekst TV).
Radio Soest beschikt over meerdere studio’s van waaruit de programma’s worden verzorgd.

Hoe te beluisteren:

De radio uitzendingen worden uitgezonden via twee radiozenders, één in Soest voor de kern Soest en één in Soesterberg voor de kern Soesterberg. Daarnaast is het televisie signaal te bekijken via de Ziggo kabel en via KPN-Interactieve radio en televisie in de regio.Onze sponsoren